Skip to main content

8 Palet Kaplama Yapılandırmaları Açıklandı

Palet kaplama onlarca yıldır en popüler depolama biçimidir. İlk perakende satıcı alanları doldurmaya başladığından beri bu basit ve etkili raf biçimi her başarılı işletmeye bel kemiği oldu.

Pallet Racking ConfigurationsDünya çapında üreticiler, toptan satış yapanlar, perakendeciler, lojistik şirketler ve hatta müzeler ile diğer depolar için bir numaralı depolama seçeneği olmaya devam etmektedir.

Palet kaplamanın arkasındaki prensip yıllar içerisinde çok fazla değişmezken depolanması, daha öncelikli olarak erişilmesi gereken, hızlı ve güvenli şekilde varış noktasına daha ileri sevk edilmek üzere gereken ürünlerin çeşitliliği ve türü değiştirmiştir. Tüm bu değişiklikler farklı türlerde palet kaplama sistemlerinin ve onlara erişim araçlarının gelişmesine neden olmuştur.

Arasından seçilecek bu kadar çok çeşitlilik ve seçenekler - ve birleştirilip birlikte kurulabilen çok fazla permütasyonla - sizin için doğru olanı nasıl bulursunuz?

Pallet Racking Configurations

Yapılacak en uygun şey işletmenizde karşılaştığınız önemli depolama sorunlarının bulunduğu bir kontrol listesini belgelemektir. Sıklıkla bahsedilenler arasında şunlar vardır:

  • Yetersiz kapasite
  • Değişen ihtiyaçları ve stokları karşılamada zorlanma
  • Kaplamanın üstündeki kullanılamayan alan
  • Yetersiz ve yavaş toplama işlemi
  • Yetersiz reyon alanı
  • İstihdam düzeylerini azaltma ihtiyacı
  • Uzman yük kaldırma araçlarına aşırı bağlılık

Tüm palet kaplamalar büyük ya da küçük oranda bu sorunlara çözüm getirecektir, bu yüzden önceliklerinize bağlı olarak size sunulacak çözüme karar verme zamanıdır.

Seçeneklerin neler olduğuna ve ne yapabileceğimize bir göz atalım:

1. Standart Geniş Reyon Palet Kaplama

En fazla 30 tondan fazla bölme yükleriyle 30 metreye kadar yüksekliklerdeki rafapaletleri yerleştirirken , bu sistem her zaman yüksek dayanıklılık ve kısıtlanmamış erişim sağlamaktadır.

Sistem, tekli veya çift derinlikli raflar olarak çok yönlülük ve montaj sağlamaktadır. Ekstra özellikler ve geniş aksesuar çeşitliliği de mevcuttur.

2. Dar Reyon Kaplama

Bu, depolama yüzey alanı sınırlı olduğunda harika bir çözümdür. Bu, hızlı sipariş toplama ve sistem bölümlerine hızlı erişim sağlamaktadır.

12 m’den fazla yükseklik ve yüksek yoğunluk nedeniyle depolama etkililiğini artıran yapılandırmalar sayesinde dar reyon kaplama, yatırımınız için iyi bir değer olduğunu kanıtlayabilir.

3. Mobil Palet Kaplama

Mobil Kaplama (MOVO) alan tasarrufu yapmayı ve depolama kapasitesini artırmayı istiyorsanız ideal bir çözümdür. Teknik üstünlük ve toplam esneklik sunarak tüm depolanmış mal türleri için uygundur.

Bu sistemin harika faydaları arasında enerji, işletim ve temizlik masraflarındaki azalma, yatırımınıza iyi bir getiri (ROI), her bir palete tam erişim ve geniş aksesuar çeşitliliğinden de bahsetmemiz gerekmektedir.

4. Palet Taşıma Sistemi

İlk giren ilk çıkar (FIFO) veya Son giren İlk çıkar (LIFO) mantığı ile çalışan yarı otomatik, yüksek yoğunluklu çözüm. Soğuk depolama, gıda ve içecek ürünleri ile et işleme gibi durumlar için ideal. Uygun maliyetlidir, zamandan tasarruf eder ve reyonlara girmek için yük kaldırma araçlarına olan ihtiyacı kaldırır.

Bu sistem, ekipmana veya çalışan personele karşı düşük risk veya yaralanma düzeyi ile çok etkili yüksek yoğunluklu depolama sunmaktadır.

5. Araçlı Palet Kaplama

Büyük parçaları istifleme ile karşılaştırıldığında daha fazla erişim sağlayarak reyon yükleme ve yük boşaltma sürelerini azaltarak verim sağlar. Konvansiyonel sistemlerle karşılaştırıldığında mevcut yüzey alanının %90 kadarını boşaltır.

Sınırlı stok rotasyonuna izin vermesinden ve sadece FILO (İlk giren İlk çıkar) prensibi ile erişim sağlandığından dolayı Araçlı palet Kaplama mevsimsel malları veya dondurulmuş ürünleri depolamak için iyi bir çözüm olabilir.

6. Elle Geri İtilen El Arabaları

Ayn reyon yüzeyinden yüklere hızlı ve kolay erişim sağlamak için yüksek yoğunluklu canlı depolama sunar. Bu, araç gidiş geliş mesafelerini azaltır ve döngü sürelerini kısaltır. Ayrıca reyon köşeleri veya yükleme rampalarının üstü gibi aksi halde kullanılmayan alanlarda ilave depolama alanları sağlamak için de kullanılabilir.

Bu sistem, yüzey alanından en fazla şekilde yararlanmak için idealdir ve LIFO (Son giren İlk çıkar) prensibi ile erişilebilir. Her bir palet alanı için 1400 kg kadar olan derinliklerde 6 kadar palet depolayabilir.

7. Çekme Birimleri

Paletleri çekmece gibi 1000 kg kadar tam doluyken bile ileri geri hareket ettiren etkili bir sistem. Ergonomik tasarımı, hem zamandan hem de alandan tasarruf ederek daha hızlı ve daha etkili toplamayı sağlamak için işletim mesafelerini azaltır.
Palet kaplamanızdaki çekme birimlerini kurarak önceki ile aynı alan kullanılırken palet sayısı ve toplama konumları artırılabilir.

8. Geri İtme Makaraları

Diğer sistemler için uygun olmayabilen alanlarda ilave depolama alanı sağlamak için kullanılabilen paletlerde ambalajsız malları depolamak için dinamik depolama çözümü idealdir. Konvansiyonel depolama ile karşılaştırıldığında depolama kapasitesinde %75’e kadar artış.

Paletleri otomatik olarak yüzeye iter. Her bir bölüm için maksimum depolama kapasitesi LIFO (Son giren İlk çıkar) prensibi ile erişilebilen 9 palettir.

Kısaca:

  • Karışık maddeleri işlemek: Standart Reyon, Dar Reyon, Mobil, Geri İtmeli.
  • Uyumluluk: Standart Reyon, Dar Reyon, Mobil.
  • Yüksek Yoğunluklu depolama: Araçlı, Palet Taşıma, Palet Akışı, Mobil.
  • FIFO için iyi: Standart Reyon, Dar Reyon, Palet Taşıma, Palet Akışı, Mobil.

Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var?

Tasarım veya teknik sorunla ilgili yardım veya tavsiye ihtiyacınız olursa Dexion en uygun yerdir. Palet kaplama geliştirmede öncülerden bir tanesi olarak analiz, tavsiye ve devam eden destek sağlamaktayız - Bize Ulaşın

Related news
Latest news